Boeken

Boeken die bij de meditatie- en yoga-oefeningen horenNaar de essentie van je leven in 8 stappen

'Op weg gaan naar de essentie van je leven is je bewust worden van wie je wil zijn. De kunst is goed te weten wat je precies wil, in je doel te geloven en je bewustzijn te koppelen aan jouw wens. Zo bereik je evenwicht tussen lichaam, geest en ziel.

Dit werkboek begeleidt je om op een efficiënte manier gebruik te maken van je mogelijkheden en kansen. Stap voor stap bouw je meer actie op en haal je het beste uit jezelf naar boven. Via beknopte theorie, persoonlijke vragen, affirmatie- en visualisatieoefeningen met muziek word je begeleid in een persoonlijk groeiproces.

Het werkboek kan ook gebruikt worden om jongeren vanaf de laatste graad van de middelbare school dichter bij hun doel te brengen en hen bewuster keuzes te laten maken.Getuigenis boek "Naar de essentie van je leven"

Hallo Sabine

We hebben elkaar de eerste keer ontmoet op de boekenbeurs te Antwerpen en ik kocht toen je boekje. Ik zat in een moeilijk fase in het leven en als gezin hadden we al heel wat meegemaakt . Mijn job was vroeger zelfstandige thuisverpleegster en van ontspanning kwam er niet veel in huis. Ik werd meer en meer opgeslorpt door de mensen . Als persoon ben ik heel gevoelig en ik trok me alles nauw aan. Op een gegeven moment ben ik volledig gecrasht en heb ik maanden thuis gezeten. Ik zag geen uitweg meer . Na het lezen van je boekje ben ik toch meer tot inzicht gekomen en nu, 7 maanden later , ben ik van start gegaan met mijn eigen zaak . Van mijn hobby heb ik mijn beroep gemaakt, nl: decoreren van allerhande gelegenheden . Dus ons gesprekje en de aankoop van je boekje waren wellicht ook een deel van de beslissing om te durven iets anders te doen en eens aan mezelf en mijn gezin te denken .

En dit op 40- jarige leeftijd .

Veel mensen zien ook dat ik veranderd ben en dan geef ik uitleg over jouw boek.

Ik heb op de boekenbeurs zoveel boeken bekeken over deze materie maar jouw klein maar 'fijn' en 'eenvoudig' boekje heeft me gebracht tot wie ik nu ben .

Sabine, bij deze wil ik je bedanken want zie, het is me gelukt : www.biancastro.be

Vriendelijke groetjes van Hilde

Sabine, ik heb al veel boeken gelezen, maar ik moet zeggen dat dit echt een schot in de roos is! Dit kleine boekje is best wel het 'grootste ' wat ik ooit heb gelezen! Proficiat, Nathalie

Een hartelijk woord van dank aan Guy, Steve en Els van De Druïde.

www.relaxatieconcert.be 

Zij zorgden voor de prachtige achtergrondmuziek bij de visualisatieoefeningen!

Je kan ernaar luisteren nadat je een hoofdstuk hebt gelezen om de theorie nog beter in je op te nemen.

Je kan ook zomaar een oefening uitkiezen waar je op dit moment behoefte aan hebt om even tot rust te komen.

Klik op onderstaande link om de oefeningen te kunnen beluisteren.

https://soundcloud.com/sabine-maes-1/sets/meditatieoefeningen 

Halt, even ademen                                                        door Ginny Hillebrandt en Sabine Maes

Er bestaat geen spontaner, oprechter en nieuwsgierig wezen dan een kind. Maar kinderen die opgroeien, verliezen soms heel snel die natuurlijke spontaniteit. 'Halt, even ademen' is een concreet handboek voor begeleiders en kinderen in en buiten de school om terug adem te halen en zichzelf te vinden. Het beschrijft een aanpak om 'kinderen van deze tijd' te helpen in hun zoektocht naar wat ze werkelijk nodig hebben. Door als begeleider eerst zelf intuïtief in het leven te leren staan, en vervolgens op een geïntegreerde manier te werken met verhalen, creatieve activiteiten en meditatieve oefeningen, kun je kinderen begeleiden in het ontplooien van hun talenten. Van daaruit leren ze zichzelf aanvaarden, waarderen en respecteren en creëren ze een positief zelfbeeld.

Naast een theoretisch kader bevat dit boek een ruim aanbod aan yoga-, meditatie- en bewustwordingsoefeningen (zie link hieronder) die direct aansluiten op de praktijk. De eenvoudig te integreren oefeningen sluiten aan bij de dagelijkse (les)activiteiten. Ze geven leerkrachten, of andere begeleiders, én kinderen de mogelijkheid om terug voeling te krijgen met wat ze echt nodig hebben.

Een basiswerk voor elke leerkracht, zorgcoördinator, begeleider en opvoeder die terug op adem wil komen en de kinderen wil laten mee ademen.

Dank aan Kurt Matthijs voor de opname ! Meer info op www.vi.be/thekissingers

Je kan de oefeningen beluisteren na elk hoofdstuk maar je kan er voor jou of je kinderen ook zomaar eentje kiezen volgens de behoefte.

Klik op onderstaande links om de oefeningen te kunnen beluisteren :

Toverstapjes: https://soundcloud.com/sabine-maes-1/sets/toverstapje 

Yoga-oefeningen: https://soundcloud.com/sabine-maes-1/sets/yoga 

Meditatie-oefeningen: https://soundcloud.com/user652035368/sets/medidatieoefening-halt-even